Escuderia Cop de Gas

Qui som?

Va ser als anys 70 quan els aficionats a la moto de la zona de La Bisbal es reunien en diferents locals d'aquesta població per arreglar les motos, xerrar de motos, de curses... i va sortir per primera vegada la paraula Cop de Gas. Aquells nois, aficionats al Tot Terreny (més tard conegut com Enduro), al Trial i al Motocross, van començar a organitzar curses de les anomenades "pirates" (sense passar per la Federació de Motociclisme).

Va ser l'any 1979 quan es va federar la associació i va prendre el nom de CLUB ESCUDERIA COP DE GAS.

Es van celebrar unes eleccions que van proclamar com a primer president del Club a Joan Trayter. Ja aquell mateix any es va organitzar el primer Trial amb gran èxit, tan de pilots, com de organització.

La dècada dels 80 va ser una època de gran apogeu del nostra Club. Es van organitzar un munt de probes de gairebé totes les especialitats: Motocross, Trial, Trams Cronometrats, Resistència sobre terra, Curses Americanes... Els nostres pilots destacaven en tots els campionats i varen aconseguir multitud de títols.
L'Escuderia Cop de Gas era un referent per molts clubs d'arreu de Catalunya. Els millors pilots del panorama motociclistic no tenien recança a l'hora de participar en les nostres curses. La mítica Pujada cronometrada Els Metges, el Motocross Cop de Gas, el Trial de la Ceràmica, les 4 Hores de la terrera, les 4 hores d'Ultramort, el Tram cronometrat de Peratallada, Motocross infantil, Curses americanes...

Per generar ingressos, es va construir una barraca per vendre entrepans i begudes durant els dies de la Festa Major. La barraca del Cop de Gas va ser la pionera i ven aviat va ser imitada, tant per altres entitats de La Bisbal, com d'altres poblacions.
Per la Festa Major sempre s'ha col·laborat amb el programa, portant a la nostra població espectacles de primera magnitud.

El colofó que va premiar aquesta tasca va ser a l'any 1988, quan la Real Federació Motociclista Espanyola va elegir, d'entre 52 altres clubs d'arreu d'Espanya, al Cop de Gas per organitzar una proba del Campionat de Espanya de Trial. L'èxit acompanyà la proba, i com a premi, tres anys mes tard, el 1991, varen tornar a confiar en el nostra club per organitzar una altre proba d'aquest campionat.

Al 1990 en Lluís Serra es elegit President del Club per els pròxims anys. Anys que van ser especialment difícils degut a les restrictives lleis de protecció del Medi Ambient que es varen imposar a principis de la dècada dels 90. L'aplicació d'aquestes lleis dificulta molt l'organització de probes de qualsevol de les especialitats del motociclisme de muntanya.
Malgrat tot es va continuar organitzant diferents probes i es van fer cèlebres els enfrontaments que hi havia, sovint, amb els Agents Rurals.

Es varen fer molt d'esforços per construir un circuit de motocross permanent a la nostra comarca. Es van perdre molts de diners i un munt d'il·lusions per el camí. Tots els projectes van fracassar per una manca d'entesa amb els politics de torn, que mai han sabut donar resposta als nostres problemes.

Però el Cop de Gas seguia viu. Les motos de carretera, la velocitat, cada cop tenia més seguidors. Es feien moltes sortides. Cada cap de setmana, els "motards" del nostra Club, es trobaven i recorrien un munt de kilòmetres a sobre les seves motocicletes, ja sigui per conèixer la nostra geografia mes propera, o be per anar a veure algun esdeveniment, normalment relacionat amb les motos. Es va fer famós el viatge anual a Jeréz per veure el Moto G.P.. Fruit d'aquesta afició es va començar a organitzar la Ronda, ara ja tota una clàssica.

Les darreries dels anys 90 ens porten un nou president, en Miquel Ferrer que ostenta el càrrec fins a dies d'avui.

En la vessant esportiva, tota aquesta moguda vers la velocitat, va fer que l'any 1998, desprès de molts d'esforços, es participes amb un equip a les mítiques 24 Hores de Montmeló, al Circuit de Catalunya.
De llavors ençà, s'ha continuat participant-hi cada any, amb diferents equips i amb diversos resultats. Aquestes participacions han arrossegat molts aficionats de la comarca, molts d'ells son els que preparen, durant tot l'any, aquesta cursa amb empenta i molta il·lusió.
La cirera del pastís s'ha posat l'any 2007, quan un equip de la Escuderia Cop de Gas aconseguia la victòria final, i les altres dues motos del Club que hi participaven van acabar en llocs destacats.

També son celebres, dins de l'àmbit de la moto de muntanya, la participació, any darrera any, en les clàssiques 24 Hores de Moià, on el nostra Club hi està àmpliament representat aconseguint sempre bons resultats.

A dies d'avui es continuen organitzant probes i espectacles, sempre relacionats amb el mon de la moto.
Continuen havent-hi gent que fa Trial, pilots de motocross, d'enduro, motards... Hi ha molts aficionats aglutinats al voltant d'aquest Club, i gràcies a ells, als seus esforços, a la seva il·lusió, tota aquesta gent anònima fa possible el COP DE GAS.